Държавна опера– Русе представя премиерата на "Кавалерът на розата"

10:48, 19 мар 17 / Култура 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес е концертът на пианистката Мариета Петкова, позната на публиката в Русе от миналогодишното издание на фестивала Мартенски музикални дни с две участия на сцената – в един благотворителен концерт и в концерт заедно с цигуларя Веско Ешкенази.

Тази година тя ще представи на публиката свой рецитал с произведения от Бетовен, Шуман и Рахманинов. Мариета Петкова, родена в Русе и възпитаник на НУИ „В. Стоянов“, е считана за един от най- автентичните майстори на пианото. Кариерата й започва с многобройни награди от различни конкурси. 

Концертира из цяла Европа, Северна Америка и Япония най- вече със солови рецитали и като солист на прочути оркестри. От години живее и работи в Холандия, но не пропуска възможност да се срещне и с публиката в родния си град.

Програмата на 19 март е изключително цветна и впечатляваща. От 19 ч. в Доходното здание Държавна опера – Русе представя премиерата на операта Кавалерът на розата от Рихард Щраус – една от най- красивите творби в творчеството на композитора. Режисьор на постановката е световноизвестната българка Вера Немирова,  диригент – Найден Тодоров, сценична адаптация и костюми – Виолета Радкова (по проект на Том Муш за постановката на Държавната опера във Ваймар).

МФ Мартенски музикални дни 2017 се провежда от 10 до 26 март, предлагайки на публиката за поредна година незабравими срещи с над 600 артиста от България и чужбина, класни изпълнения на едни от най-добрите в света, над 40 събития, една оперна премиера и богата съпътстваща програма за малки и големи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама