Малайзия разследва и други заподозрени за убийството на Ким Чен Нам

14:14, 19 мар 17 / Свят 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията в Малайзия разследва още заподозрени за убийството на Ким Чен Нам – полубрат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Това информира БГНЕС.

Оттам съобщиха, че са набелязани няколко съучастници в престъплението, включително и „един важен човек“.

"Има още лица, които са участвали в убийството на Ким Чен Нам. Ние ще използваме подходящи законни канали, за да стигнем до тях“, каза пред репортери началникът на полицията Халид Абу Бакар.

Ким Чен Нам е син на предишния лидер на КНДР Ким Чен Ир и полубрат на настоящия ръководител на страната Ким Чен Ун. Той почина на 14 февруари, след като камерите на международното летище в Куала Лумпур заснеха как две неизвестни жени пръскат лицето му с течност.

Впоследствие се оказа, че това е химическо вещество VX, което е включено в списъка на оръжията за масово поразяване от ООН. Веднага след нападението Ким се е почувствал зле и е починал на път за болницата.

В разгара на дипломатическия скандал Северна Корея забрани на малайзийските граждани на своя територия да напускат страната. По тази причина властите в Куала Лумпур от 13 март водят преговори с Пхенян, като предаването на тялото може да помогне за връщането на малайзийските граждани.

В същото време стана ясно, че Интерпол е издал заповеди за задържането на четирима севернокорейци във връзка с убийството. В края на миналия месец Куала Лумпур се обърна към международната организация с искане да обяви за издирване четирима души от КНДР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама