Плевенски гимназии ще проведат Великденско кулинарно състезание

14:45, 19 мар 17 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първо кулинарно междуучилищно състезание „Ние готвим по-добре -пролет, 2017“ ще се проведе на 5 април в Плевен, съобщи Веселка Лилова, директор на общоградското средношколско общежитие, където живеят ученици от над 10 плевенски гимназии. 

Състезанието е на тема Великденска изненада и се провежда по повод предстоящите  празници през месец април. Домакин на кулинарната надпревара е общежитието, като в нея ще се включат ученици от различни класове от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, Професионалната гимназия по мениджмънт и хранителни технологии;  Професионалната гимназия по туризъм, Математическата гимназия „Гео Милев“, Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект“ .

Учениците ще имат възможността да представят кулинарните си заложби отборно и индивидуално. В първия кръг на състезанието отборите ще имат за задача да приготвят пролетни парти хапки, а във втория – всеки участник ще декорира свое великденско яйце с помощта на предварително определени от организаторите материали.

Победителите в надпреварата ще получат сертификат с приза MasterChef (пролет, 2017), а класиралите се на второ и трето място получават грамоти за отлично представяне в Първото кулинарно състезание „Ние готвим по-добре (пролет, 2017)“. Предвидени са и две специални награди – изненади за учениците.

Оценители  на вкусното съревнование, в качеството на експертно жури, ще бъдат четирима преподаватели, чиито имена ще бъдат обявени в деня на състезанието, а в качеството на екзаминатор ще бъде директорката на общежитието  Веселка Лилова. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама