Проф.Петър Иванов: България е в клинична демографска смърт, изчезва

15:31, 19 мар 17 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Апокалипсисът в България няма да настъпи, той вече е настъпил. България е в клинична демографска смърт. България изчезва. Това заяви директорът на Демографския институт към Българската академия на наука и изкуства (БАНИ) проф. Петър Иванов по БНТ, който казва, че бие камбаната от дълго време за демографския проблем в България, но нещата, за които говори не се приемали. 

По думите му още преди 4 години в Брюксел имало конференция за демографските проблеми на ЕС и там бил изнесен доклад "България след българите" от комисаря по регионалното развитие. Тоест отдавна се мисли какво ще стане в България, когато българският етнос изчезне. 

"Според  изследване на БАН трябвало да се увеличи раждаемостта. Не става дума само за раждаемост, която наистина пада - от 183 000 през 1952 г. до 60 000 през 2015 г. , т.е. три пъти намалява. Смъртността също е най-висока в България - на първо място в света и се нарежда до страни като Чад, Гвинея Бисау, Афганистан, изпреварихме Лесото. И отрицателният порираст е най-голям в света", посочи професорът.

Той посочи и миграцията като компонент на демографската смърт, освен ниската раждаемост и високата смъртност. 

"От двайсетте страни в света, които най-бързо намаляват и изчезват, 19 са бивши соцдържави. Това не е случайно. Има някакъв фактор, който действа в тази посока. Това се наблюдава и сред страните с най-много самоубийства, начело с Литва, Унгария и т.н.", посочи Иванов.  

Данните на НСИ сочат, че самоубийствата са към 600-700 на година, но това не отговаря на истината. Много са и опитите са самоубийство, като съотношението на самоубийствата към опитите е 1 към 3, казва още професорът. 

"На всеки 4 часа в България един човек се самоубива, като тук влизат и самоубийствата по пътищата, защото ако човек знае, че последствията са смъртоносни, той е самоубиец", посочи проф. Иванов.

Той коментира и въпроса за българския генофонд. "През 40-те години, след 9 септември, по данни на американски учени избитите от комунистическия режим са 330 000 души. Това са 6%  от населението на  България и то носители на добрия генофинд на страната - професори, учени, предприемачи".

Проф. Иванов посочи още, че НСИ крие броя на циганите в България, който нараства. "НСИ казва, че те са 300 000 и намалявали. Истината е, че циганите се увеличават 2 пъти на всеки 20 години. През 1934 г. те са 80 000, а сега са 1,5 млн. души". 

"Българският етнос изчезва, изчезват хората със сини очи. Те са били 17,65% през 1934 г., а сега са 12 на сто. Няма да има руси хора, освен блондинки", каза професорът и посочи кой ще заеме мястото на изчезващата българска нация.

"Първата хипотеза, според Йоханес Хан, комисаря по регионално развитие на ЕС, е че 10 млн. европейци трябва да дойдат да живеят в България. БАН предлага да бъдат вкарани емигранти, включитедлно от Азия и Африка. Третата аспирация е на Турция, която отдавна иска да завземе не само Родопския край. На четвърто място са големите братя Русия и САЩ, като последните се ориентират към циганския етнос, който ще преобладава след време".

"България е празно място и може да стане циганска държава, Бъдещето на тази земя не принадлежи на етническите България", пророкува песимистично ученият.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама