Учениците от ЕГ „Иван Вазов” победиха в куиз-шоуто на МУ-Пловдив

16:04, 19 мар 17 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на Езикова гимназия „Иван Вазов”, по-известна като Руската гимназия, победи в куиз-шоуто по биология и химия, което се проведе в Медицински университет-Пловдив. Второ място, само на половин точка зад победителите, зае отборът от ЕГ „Пловдив”, шампион в предишните две състезания, а трети останаха участниците от СОУ „Паисий Хилендарски“.

Съвместната инициатива за провеждане на викторина по биология и химия между ученици в 11 и 12 клас от пловдивските училища беше организирана за трета поредна година от Ротаракт клуб Пловдив - Пълдин и МУ-Пловдив и отново се радваше на голям интерес.

„Tази инициатива беше от съществена полза за учениците, които имат желание да кандидатстват в МУ-Пловдив, защото те получиха възможност да се запознаят отблизо с базата и условията на обучение в университета, както и да проверят знанията си по биология и химия до момента”, коментира основния организатор инициативата - д-р Любомир Паунов, който е асистент в Катедра по Специална хирургия, МФ на МУ-Пловдив и член на Ротаракт клуб Пловдив „Пълдин”.

За отборите класирани на първо, второ и трето място, бяха осигурени грамоти и награди, а за всички останали имаше утешителни награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама