Еди Рама към опозицията: Вие сте прости селяни, никога няма да бъдете на власт

07:32, 20 мар 17 / Свят 25 212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Албания няма криза. Има криза в една политическа партия, която никога няма да дойде на власт. Тук има криза в едно изолирано политическо село.

Това каза албанският премиер Еди Рама по адрес на опозиционната Демократическа партия /ДП/ на Люзим Баша, която призовава за съставяне на експертно правителство, което да организира парламентарни избори насрочени за 18-ти юни, предаде БГНЕС.

От 18 февруари ДП бойкотира заседанията на парламента и протестира в палатков лагер в центъра на Тирана. Рама призова "опозицията да се събуди, защото никога няма да има експертно правителство, защото сегашният кабинет е избран от гражданите и е напълно легитимен до последния си ден от мандата". Аз не се страхувам от нищо. Готов съм да отида и в тяхната палатка и да проведа разговор, каза Рама и добави: Има една група политици, които искат властта и се събраха в палатка. Има и една група съдии, които не искат да премахнат палатката, защото искад правосъдието да бъде техен заложник.

В обръщение към нацията президентът Буяр Нишани призова партиите да намерят общ език за преодолят политическата криза, която вреди на предстоящите парламентарни избори. "Огромното политическо напрежение не е в полза на предизборната кампания и предстоящите парламентарни избори. Това е очевидно за всички. Единственото нещо, което мога да направя, е да призова политическите формации да преодолеят тази криза. Отлагането на изборите не зависи от държавния глава. Аз съм готов да помогна толкова колкото ми позволява Конституцията. Отлагането на изборите може да стане само след споразумение между партиите", предупреди Нишани и изрази загриженост от "големи трафик на наркотици и политизирането на полицията". "Подписах указа за назначаването на Фатмир Джафай за нов вътрешен министър, но лично бях против това предложение", каза още Буяр Нишани. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама