Община Разград гаси светлините в "Часът на Земята"

07:00, 25 мар 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Разград се присъединява за поредна година към международната инициатива „Часът на Земята“, съобщават от общинската администрация. В знак на подкрепа към общите усилия за опазване на природни ресурси днес, между 20.30 и 21.30 ч. ще притъмнее сградата на община Разград. За един час ще бъде изключено също осветлението на Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ и джамията „Ибрахим Паша“. От местната управа призовават гражданите да подкрепят инициативата, като загасят осветлението в домовете си за един час. 

„Часът на Земята“ е най-голямата природозащитна инициатива в света, която се провежда винаги в последната събота на март. Мотото тази година е „Загаси светлините, отвори очи за планетата“. По време на "Часът на Земята" милиони хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така се привлича вниманието върху проблемите на околната среда и всички отправят призив за по-устойчиво бъдеще.

За първи път "Часът на Земята" се провежда през 2007 г. в Австралия, а в България – от 2009 г., като всяка изминала година привържениците на инициативата стават все повече. 
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама