Британската антиимигрантска партия загуби единствения си депутат

16:41, 25 мар 17 / Свят 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евроскептичната антиимигрантска Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) загуби единствения си депутат в британския парламент, след като Дъглас Карсуел напусна формацията, съобщи АПФ. Това се случва само няколко дни, преди премиерът Тереза Мей да започне официалната процедура по напускане на Европейския съюз.

Карусел емигрира от управляващата Консервативна партия през 2014 г., за да се превърне в единствения член на 650-местната Камарата на общините от ЮКИП. Той обаче отдавна е в противоречие с основателя на партията Найджъл Фараж.

В своя блог бившият депутат каза, че партията е играл водеща роля в миналогодишния референдум за „Брекзит“, но тя вече е "свършена работа".

"Ще оставя ЮКИП приятелски и със съзнанието, че спечелихме", пише той, добавяйки, че ще продължи да служи като независим депутат.

Въпреки, че Фараж вече не е лидер на партията, миналия месец той поиска Дъглас Карсуел да подаде оставка, заявявайки, че "той активно и прозрачно се стреми да ни навреди".

Арън Банки, основен източник на финансиране на формацията и кампанията по раздяла с ЕС, отговори на решението на Карсуел в Туитър.

"Двуличникът, който поддържа масовата имиграция, най-накрая е извън ЮКИП, написа той.

Карсуел първи път влезе в парламента през 2005 г. като консервативната и неговата оставка през 2014 г. доведе до ново напрежение, когато той бе преизбран като депутат от друга партия.

"Подобно на много от вас, аз преминах в нея, защото отчаяно исках да напуснем ЕС", пише той.

"Вече можем да бъдем сигурни, че това ще се случи. „Брекзит“ е в добри ръце“, добави народният представител.

"Не се заблуждавайте, че щяхме да напуснем съюза, ако не беше ЮКИП", каза още Карсуел.

Оставката му е удар след месеци на вътрешните борби в партията, която се стреми да се сдобие печеливша платформа извън основното си съобщение за евроскептицизъм и противопоставяне на масовата имиграция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама