Москва обяви, че химическата атака е дело на Дамаск

08:46, 05 апр 17 / Свят 25 197 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Москва обяви, че намиращият се под контрола на бунтовници сирийски град Хан Шейхун вчера е бил обект на нападения от страна на бойни самолети на режима в Дамаск. Това предаде АПФ, цитира БГНЕС.

Междувременно Центърът да наблюдение на човешките права съобщи, че броят на загиналите при обгазяването е достигнал 72, 20 от които деца.

Постоянното представителство на САЩ в ООН съобщи, че „съвместна резолюция на САЩ, Великобритания и Франция, относно твърденията за употреба на химическо оръжие в района на Хан Шейхун в Сирийската арабска република на 4 април, бе разпространена сред членовете на Съвета за сигурност".

Днес Съветът за сигурност ще се събере на открито заседание, за да обсъди инцидента в Идлиб.

В понеделник призори беше нанесен въздушен при удар срещу град Хан Шейхун в северозападна Сирия. Много от пострадалите се оплакват от типични за нападения с химическо оръжие симптоми: повръщане, световъртеж, респираторни проблеми.

Режимът на сирийския президент Башар Асад носи „основната отговорност“ за атаката, заяви върховният представител на ЕС за външна политика и сигурност Федерика Могерини. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама