Мария Лалева представя творбите си във Варна

10:48, 05 апр 17 / Култура 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мария Лалева и част от екипа на филма „Роза Дамасцена“ гостуват утре от 18,30 ч. в книжарница „Сиела“ във Фестивалния и конгресен център във Варна. На срещата ще се обсъждат стихосбирките „Личен архив“ и „Не съм ви ближна“, филмът „Роза Дамасцена“ и предстоящият роман „Живот в скалите“, както и всичко останало, което би заинтригувало публиката.

Допреди три години Мария Лалева работи като икономист и името й е познато само в приятелския й кръг. Тайно пише поезия, за да лекува раните, които й нанасят споделените и несподелени любови. Докато не решава да публикува някои от стиховете във Фейсбук. Набитото око на режисьора и актьор Тодор Анастасов („Лавина”) не ги пропуска и той ги изпраща на поетесата Маргарита Петкова. Тя става и първият редактор на Мария. След това животът й прави рязък завой.

Днес Мария Лалева е достатъчно познат автор на ценителите на поезията, има две издадени стихосбирки, завършва първия си роман и е сценарист и продуцент на филма „Роза Дамасцена”. Предстои да бъде издаден романът й  „Живот в скалите“. Цитати от неиздадения роман се споделят в социалните мрежи от страшно много хора. В края на 2017 г. се планират снимки на едноименен филм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама