ФКЦ дава шанс на киномани за включване в младежкото жури на фестивала във Венеция

11:53, 05 апр 17 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фестивалният и конгресен център във Варна и тази година дава възможност на почитателите на киното да станат част от младежкото жури на филмовия фестивал във Венеция. Кандидатите да се включат в надпреварата за място в комисията трябва да са на възраст от 18 до 25 години, да владеят английски писмено и говоримо на отлично нив, да познават спецификата на филмовия език, да умеят да работят в екип и да притежават добри комуникационни и презентационни умения.

В младежкото жури ще влязат 28 млади зрители – по един от всяка страна на ЕС. Инициативата „28 пъти кино“ се организира със съвместните усилия на Европейския парламент,наградата LUX, програмата „Венециански дни“ и „Европа Синемас“ – най-престижната паневропейска верига от киносалони, създадена под патронажа на Съвета на Европа и Европейския съюз, която към момента включва над 1000 кина в 41 държави. ФКЦ е един от най-старите членове на „Европа Синемас“. В срок до 25 април неговите специалисти ще предложат три кандидатури за журито.

Желаещите да кандидатстват трябва да заснемат кратко видеоселфи на английски език – до 45 секунди. То трябва да съдържа името, възрастта, града и държавата, от която е кандидатът, заглавието на филм, който е гледал напоследък, както и кратко обяснение защо му харесва. Видеото и попълнена форма за участие, която може да се изтегли от секция „Новини“ на сайта на ФКЦ - www.fccvarna.bg , трябва да се изпратят до 15 април на имейл адреса на сектор „Кино и кинофестивали“ на ФКЦ: [email protected].

Избраният да представя България в младежкото жури на кинофестивала получава безплатен самолетен билет от Варна до Венеция и обратно, безплатно хотелско настаняване и безплатна акредитация за кинофорума, която осигурява достъп до всички прожекции, на които трябва да присъства. Той трябва да гарантира присъствието си във Венеция от 28 август до 10 септември, да гледа без изключение всички филми, представени в програмата „Венециански дни” и състезаващи се за наградата LUX на Европейския парламент, да участва активно в кръглите маси и дискусиите със създателите на филми и другите гости. По време на фестивала българският представител трябва да се включва всекидневно в списването на блог, специално разработен за „28 пъти кино“, да подготвя отзиви, интервюта, фоторепортажи, които може да бъдат публикувани в уебсайтове на медийните партньори на фестивала, както и постове за социалните мрежи на „Европа Синемас“. След фестивала той остава активен посланик на идеите на „28 пъти кино“ по време на Филмовите дни LUX, организирани в България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама