Десет съдии са предложени за изборни членове на ВСС

12:15, 05 апр 17 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десет са предложените кандидатури за изборни членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от квотата на съдиите пет дни преди крайният срок, съобщиха от ведомството.

Две индивидуални предложения от съдии във Върховния касационен съд са депозирани в деловодството на ВСС. Те са придружени с препис-извлечение от Протокол на Общото събрание на Наказателната колегия на ВКС от 30.03.2017 г. за изразена подкрепа на номинациите на съдиите Красимир Шекерджиев и Цветинка Пашкунова.

Съдия Лада Паунова предлага кандидатурата на Красимир Шекерджиев, съдия във ВКС, Наказателна колегия позовавайки се на неговата почтеност, авторитет и професионализъм. Отчетено е, че съдия Шекерджиев е добре запознат с проблемите в магистратската общност, има капацитет и подготовка да предложи разрешаването им.

Съдия Капка Костова номинира Цветинка Пашкунова, съдия във ВКС аргументирайки се, че кандидатът напълно отговаря на изискванията на ЗСВ за наличие на съответния стаж и на високи професионални и нравствени качества, необходими за изпълнение на ангажимента да представлява съдиите, да отстоява тяхната независимост, да осигурява прозрачното им и предвидимо кариерно развитие, да работи за справедливото им натоварване и общественото им признание.

На 10 април 2017 г. изтича срокът, в който могат да се депозират предложения за издигане на кандидатури за изборни членове на ВСС от квотата на съдиите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама