Ефективна присъда на извършител на данъчно престъпление

12:28, 05 апр 17 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 4 април 2017 г. по внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт бе постановена ефективна присъда спрямо Венцислав Спасов за извършено от него данъчно престъпление, съобщиха от прокуратурата. Това информира БГНЕС.

Спасов е предаден на съд за това, че в периода месец май - месец юни 2010 г. в гр. София, в качеството си на пълномощник на дружеството „Микрострой“ ЕООД избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери - данък върху добавената стойност (ДДС) в общ размер 243 038,20 лева.

Престъплението е осъществено като Спасов съставил и използвал документи с невярно съдържание при представяне на информация пред органите по приходите.

Съдебното следствие е протекло по диференцираната процедура на съкратеното съдебно следствие, при която Спасов е признал изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и се е съгласил да не бъдат събирани нови доказателства.

В пледоарията си представителят на държаното обвинението е поискал определяне на наказание в размер на 4 години лишаване от свобода, които да бъдат изтърпени при първоначален общ режи, както и конфискация на имуществото на подсъдимия.

След прилагане на редукцията на чл. 58 а от Наказателния кодекс, съдът е наложил на Спасов наказание в размер на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода, които да бъдат изтърпени при общ режим, както и конфискация на ½ от имуществото му.

Присъдата подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама