Екологичен проект "Промени себе си, а не планетата" представи СУ „Йоан Екзарх Български“

12:45, 05 апр 17 / Култура 25 805 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Закриване на екологичният проект „Промени себе си,  а не планетата“ представиха ученици и учители в актовата зала на училището. На открития урок по екология присъстваха кметът на община Шумен, Любомир Христов, представители на кметския екип, служители на РЗИ-Шумен, членове на Обществения съвет към училището и други гости.

Деца учат деца е в основата на екологичния проект. Под ръководството на Красимира Димитрова, преподавател по химия и опазване на околната среда, Марияна Димитрова, заместник-директор, и Галя Пенева, начален учител, бяха подготвени материали, базирани върху съвременните интерактивни възможности за представяне на информацията.

Ученици от гимназиалния етап презентираха тези материали, като влязоха в ролята на обучители на своите по-малки съученици. Чрез ролеви игри всеки от тях получи възможността да направи бърза оценка на своя екологичен отпечатък. И да осмисли, че важно е не това, което може да обещае, а това, което може в действителност да направи.

На малките ученици бяха раздадени и брошури, които да обсъдят вкъщи със своите близки.

Снимка: Topnovini.bg

Много е трудно да се сплотят повече от 1000 ученици в името на една кауза, но е необходимо и неотложно. Тъй като от това зависи нашата обща съдба на планетата, която не ни е дадена от родителите ни, а сме я взели назаем от своите деца. Това е и мотото, под което минават всички инициативи в дните, бележещи световните дни на водата – 22 март, на земята – 22 април, както и Часа на Земята на 25 март, информираха от училището.

Директорът на училището Валентина Тодорова поздрави учениците и учителите за интересно представения проект и подари на всички гости брошури и екологични торбички. 

Снимка: Topnovini.bg

Проектът е само една част от седмицата посветена патронния празник на училището Йоан Екзарх Български, която протече с разнообразни събития, организирани от училищната общност.

Кулминацията на честването ще е последното събитие Традиции и културно наследство,посветено на живота и творчеството на Йоан Екзарх,  и което ще се състои на 7 април от 10 часа в Актовата зала на училището.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама