Общината търси помощ за кучешките приюти, шефът на „Екоравновесие“ в неведение

13:01, 05 апр 17 25 1039 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Столична община предлага стратегическо партньорство  за стопанисване на кучешките приюти за безстопанствени кучета  в с. Горни Богров и кв. Слатина. Обявата се появи на общинския сайт днес. 

В нея от администрацията се обръщат към организациите за защита на животните, регистрирани по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел, в устава на които е предвидена дейност за защита на животните. 

Topnovini.bg  се обърна към Лазар Петрунов, посочен като лице за контакт, но той отказа да съобщи защо се налага това партньорство.

Не пожела да коментира обяват и шефът на общинското предприятие „Екоравновесие“ Веселин Асенов. Той също ни посъветва да потърсим информация от пресцентъра на Столична община. От думите му обаче се разбра, че той не знае за търсеното партньорство. "Не знам нищо", лаконичен беше той.

От кандидатите се очаква да представят в срок до 03.05.2017 г. писмена презентация на дейността си, както и писмено разработена концепция за стопанисване на избрания от тях приют, в съответствие с изискванията на Закона за ветеринарно-медицинската дейност и Закона за защита на животните. 

В обявата се уточнява, чр възможността за съвместно стопанисване на обектите включва както подбор и управление на екипа от служители на приюта, така и ветеринарно-медицинска обработка на безстопанствените кучета и предоставяне на цялостна грижа за отглеждането им, в съответствие с действащата нормативна уредба и препоръките на Световната здравна организация за прилагане на принципа „кастрирай и върни“.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама