Съпричастност към близките на жертвите в Санкт Петербург изказаха от НФСБ, АТАКА и ВМРО

13:26, 05 апр 17 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" изказаха искрените си съболезнования към близките на жертвите в Санкт Петербург и към целия руски народ. Съпредседателите Волен Сидеров и Красимир Каракачанов поднесоха венци пред руското посолство в София.

Поклонихме се пред жертвите на тероризма, който вече е почти всекидневие за Европа. Путин изгради много стабилна и самостоятелна държава. Това не е изгодно на тези, които искат да доминират в света, заяви Сидеров. Той направи историческа препратка, че е имало тероризъм далеч преди да се появи ислямският по времето на Студената война.

„Имаше групировки, които бяха използвани от западните спецслужби, главно американските, за специални мероприятия, убийства и всяване на смут и анархия. Това бяха „Червените бригади" в Италия, „Баадер – Майнхоф" в Германия, чийто главатари бяха заловени в България през 70-те години. Всичко това бяха мероприятия на ЦРУ, които използваха крайно леви и крайно десни екстремистки групировки, за да постигат някакви политически цели. Дали в Париж или в Санкт Петербург, ако някои задкулисни кръгове искат да кажат „внимавайте", „може да ви направим живота кошмар", то това се случва. Ислямският тероризмът, който в момента е най-голямата опасност е инструмент на геополитическа игра", завърши Сидеров.

По думите на Красимир Каракачанов, този терористичен акт срещу мирни хора показва, че проблемът с тероризма е проблем на целия цивилизован християнски свят. „Става въпрос за сблъсъка на две цивилизации – европейската християнска и радикалния ислям, който иска да владее и управлява света", допълни той.

Патриотите са дълбоко убедени, че е крайно време християнският свят да има обща стратегия в борбата срещу ислямския тероризъм.

Докато в Европа се делим на Изток и Запад, ислямските терористи извършват своите пъклени действия по територията на целия континент. Без общи усилия на ЕС и Русия, включително и България срещу ислямския тероризъм, всички ние ще сме мишени, заключиха Обединените патриоти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама