СУ „Д. Талев” в Добрич събра рекордна сума на благотворителен бал

13:32, 05 апр 17 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рекордните 11 000 лева събра СУ „Димитър Талев” в Добрич на своя традиционен благотворителен бал, съобщиха от учебното заведение.

Инициативата, която се е превърнала в дългогодишна и обичана традиция събра на едно място родители, преподаватели и общественици. Каузата на тазгодишния бал бе събирането на средства за направа и дооборудване на специализиран кабинет по природни науки.  Нуждата от този кабинет е провокирана от желанието на самите ученици да обогатят знанията си за процесите в природата, взаимодействието между различни химични елементи и връзката на човека с околната среда чрез прилагането на експерименти и нагледни примери в урочната работа.  Идеята беше подета още миналата учебна година, така че вече част от оборурудването е закупено.  Благодарение на щедрите съмишленици за каузата на училището бяха събрани рекордните 11 000 лева. Огромно е желанието на всички от новата учебна година талевци да се обучават в модерен кабинет, в който ще съчетават практическата и експериментална работа с иновативните  3D  модерни технологии.

Специалният подарък от Лайънс клуб –Добрич ще даде възможност от септември учениците от I- ви до III- ти клас да бъдат включени в пилотно изследване за замерване на костната структура и опасността от гръбначни изкривявания с цел превенция и профилактика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама