Спряха преместването на гаражи в Казанлък

13:35, 05 апр 17 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Спираме с преместването на гаражни клетки от западната страна на блока, остават около 30 законни гаража, на които Общината трябва да намери място“, каза Галина Стоянова, кмет на Казанлък на среща с домоуправители и жители на блок 23 в жк „Изток”. Преместването се наложи, заради започването на строителни дейности по проект  на Общината за изграждане на междублокови пространста и  асфалтиране на улици.

„Ще се вслушаме в решението на мнозинството”, увери Стоянова. На  домоуправителите бяха раздадени анкети с няколко въпроса за нагласите на техните съседи по спорното преместване и схема за планираните промени в техния жилищен район за този начален етап. От кметския екип бяха направени подробни разяснения за погрешно разбрани намерения, за да запознаят всички жители на блока.

В петък, отново по покана на Стоянова ще се срещнат, за да обобщят мненията на живеещите в блок 23 дали да има паркинг от западната страна за законните платци на метални гаражи или да се търси друго решение.

 “Ламаринените гаражи в целия град са близо 5 000. Вече пета година работим по тяхното разчистване в централната част, дойде време да навлезем и в кварталите, но не можем да ги изчистим наведнъж. Когато взимам кардинално решение, аз трябва да дам алтернатива на хората да защитят колите си. Подземните гаражи са много скъпо решение, което не е по силите на общинския бюджет. Когато имаме финансовите сили за друг, окончателен вариант и тези гаражни клетки ще изчистим. Разчистваме ламаринените клетки сега така, за да оставим на изрядните платци към Общината възможност да защитим автомобилите им“, обясни Галина Стоянова.

Кметът на община Казанлък успокои присъстващите, че решението за паркоместата зад блок 23 в ж.к.“Изток“ ще бъде взето заедно с жителите: “ Решенията в община Казанлък се взимат със съгласието на гражданите!“, подчерта Галина Стоянова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама