Пловдивски ученици неутрализира химическо замърсяване с амоняк

13:42, 05 апр 17 25 505 Шрифт:
Автор:

Общинското състезание „Защита при бедствия и извънредни ситуации – Пловдив 2017“ се провежда всяка година и е на два етапа – в първия децата трябва да покажат теоретични знания и да отговорят на въпроси от реални ситуации в живота. По време на втория етап от състезанието учениците демонстрираха какво са научили и как трябва да реагират в екстремни ситуации – при земетресение, как съхраняват хранителни продукти при радиационно замърсяване, как се неутрализира химическо замърсяване с амоняк и хлор, вследствие на промишлени отрови, как се херметизират прозорци, как се поставят на противогази и жилетки при наводнения и какви са действията за спасяване на давещи се във вода.

Снимка: Topnovini.bg

„Вие трябва да сте първи помощници при една кризисна ситуация, която може да ни сполети и да показвате, че на Вас може да се разчита“, каза заместник-кметът „Обществен ред“  Георги Маринов на учениците. Двата отбора, които показаха най-добри резултати, ще участват в националното състезание

Обученията за защита при бедствия и аварии са залегнали в учебната програма и цели освен теоретични знания, но и придобиване на практически умения при подрастващите. Днешната надпревара се провежда в скривалището на Сахат тепе, което се използва за обучителен център от Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението.

Снимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама