Д-р Марина Иванова: Предупреждавахме общината, че издръжката на приют с над 1000 кучета не е лесна

14:04, 05 апр 17 25 1006 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Предупреждавахме Столична община, че издръжката на един голям приют като този Горни Богров, където има над 1000 животни, не е лесна. Това каза пред Toipnovini.bg директорът на фондация „Четири лапи“ за България д-р Марина Иванова по повод обявата на Столична община за стратегическо партньорство за стопанисване на кучешките приюти в Горни Богров и кв. Слатина

Според нея, усилията трябва да са насочени по-скоро към регистрация на домашни кучета, контрол над собствениците, кастриране и връщане по места на безстопанствените животни, а не събирането им в огромни приюти. 

„Приютите като мярка не са насочени към причината за нарастване на популацията от бездомни животни. Тук става дума за безотговорност от страна на собствениците. Виновни са хората. Няма как да има резултат, ако животните се затворят в приюти“, допълни д-р Иванова. Тя изрази учудване защо именно сега Столична община търси партньор за стопанисване на приютите.

По думите й, в България има над 100 регистрирани организации за защита на животните. „Малко е трудно да се каже кой може да е партньор и има ли интерес да стопанисва приют. Не знам и какви ще са критериите за подбор, защото в обявата не посочено. Това е само призив, вероятно ще има срещи и разговори“, допълни директорът на „Четири лапи“. 

Topnovini.bg потърси за коментар шефа на общинското предприятие „Екоравновесие“ Веселин Асенов. Той обаче ни посъветва да поискаме информация от пресцентъра на Столична община. От думите му обаче се разбра, че Асенов няма представа за търсеното партньорство. “Не знам нищо“, лаконичен беше по телефона той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама