Задържаха рецидивист за кражба в Казанлък

15:26, 05 апр 17 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По искане на Районна прокуратура Казанлък съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Горан С., на 23 г., съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 24 март 2017 г. от автомобил, край язовир „Копринка“,  близо до Казанлък, в условията на опасен рецидив, след счупване на дясно стъкло на лек автомобил е извършил кражба на мобилен телефон, сим-карта и прозрачен силиконов предпазител, собственост на 19-годишен младеж.

До момента е установено, че на 24 март 2017 г., около 12.30 часа, Горан С. преминал покрай автомобила и видял, че в него  е оставен мобилен телефон. Той счупил с ръка дясното стъкло, отворил автомобила и извършил кражба на телефона, на който извадил сим-картата и няколко дни по-късно го продал на свой познат за сумата от 60 лв.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена и изготвена е оценителна експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

До момента Горан С. е осъждан 12 пъти за престъпления против собствеността. Голяма част от осъжданията му са като непълнолетен.

За последно е излязъл от затвора на 16 януари 2017 г. , след тригодишна присъда.

Определението на Районен съд Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама