Над 200 потенциални кандидати за процедури по европейски програми обхвана ежегодната кампания на ОИЦ - Русе

15:30, 05 апр 17 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Земеделски производители, общински служители, представители на читалища проявиха засилен интерес към възможностите за кандидатстване през 2017 година по различни процедури на оперативните програми и на Програмата за развитие на селските райони по време на днешната среща в Ценово на Областния информационен център – Русе. Информация за срещата съобщават от информационния център в града. 

Управителят на центъра Камелия Златанова е обърнала специално внимание на подмярка 6.4.1. „Инвестиции в неземеделски дейности“, която дава шанс за развитие на услуги, занаяти, туризъм, малки промишлени производства в селските райони. Експерти на Териториалния областен офис – Русе на Национална служба „Съвети в земеделието“ са представили пред участниците в срещата мерките, от които могат да се възползват малките земеделски стопанства. Ден по-рано, във вторник, темите са били представени пред потенциални бенефициенти в град Сливо поле.  

С визитата в Община Ценово ОИЦ-Русе приключи традиционната си информационна обиколка по общините, която започна на 28 март 2017 година. Равносметката: 200  информирани участници от относно предстоящи за кандидатстване процедури по оперативните програми и ПРСР 2014 – 2020. Освен това заинтересовани лица получиха изданието „Европейските фондове в България“, което съдържа конкретни факти и данни за постигнатите резултати  от европейските инвестиции в България. Това е начин да обърнем внимание на гражданите на ползите от 10-годишнината от нашето членство в ЕС, комцентират от ОИЦ - Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама