В Пловдив още има предизборни плакати

15:34, 05 апр 17 25 337 Шрифт:
Автор:

В Пловдив все още има предизборни плакати.  Съгласно общинската наредба в седем дневен срок след изборния ден партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да премахнат агитационните материали. "До 30 000 лева е глобата, ако агитационните материали за президентските избори не бъдат премахнати в срок“, каза за Пловдив Topnovini.bg директорът на Пловдивския общински инспекторат Ангел Славов.

Снимка: Topnovini.bg

Проверките на екипите на Пловдивския общински инспекторат са констатирали, че на места все още има плакати на БСП и Обединените патриоти, които не са отстранени. Двете партийни централи са предупредени. "Ако до края на деня агитационните материали не бъдат махнати утре ще им съставим актове", категоричен е Славов.

Репортер на Пловдив Topnovini.bg видя, че някои от партиите са махнали сами плакатите, други разчитат новите реклами да скрият лицата на политиците. Грозна гледка обаче е когато тоновете хартия не се маха, а се крие по ъглите на оградите-какъвто е случая срещу Централни гробища.

„ Можем да кажем обаче, че нарушенията не са фрапантни. Още повече, че в края на миналата седмица нашите екипи минаха по всички партийни централи и им припомниха, че срокът за махането на плакатите изтича", допълни още Славов.

Според наредбата глобите са от 300 лева до 3000 лева за физически и от 3000 лева до 30 000 лева за юридически лица. "Ако нарушението е голямо глобяваме веднага, но ако е по-малко и се съобразят с предписанията първо предупреждаваме нарушителите“, уточни директорът на местното „ФБР“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама