Благотворителен концерт в София събира деца от различни етноси на една сцена

15:50, 05 апр 17 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За девета поредна година Арт Център „Кърнолски“ и Синдикат на българските учители организират на 5 април благотворителния концерт-церемония „Различни, но заедно“, който събира деца и младежи от различни етноси, с различно вероизповедание, социален статус и различни потребности, които пеят и танцуват заедно на една сцена. Това съобщават организаторите на събитието и уточняват ,че тазгодишното издание ще започне в 19:00 часа и ще се проведе в сградата на Военната академия „Г. С. Раковски“ в столицата.

В рамките на концерта от Арт център „Кърнолски“ връчват наградите „Сърцето на София“ и „Сърцето на България“ за принос към развитието на изкуството, културата, образованието, науката и спорта за деца и младежи. Инициативата „Различни, но заедно“ е под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, която е първи носител на „Сърцето на София“. Събитието е част от Програмата за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи под патронажа на Кмета на Столична община за 2016 г. и се реализира в подкрепа на инициативата „София - Европейска столица на спорта 2018 г.“. Концертът-церемония се провежда с подкрепата на Столична община, Военна академия „Г.С.Раковски“, Регионално управление на образованието София-град, Дирекция „Образование“ при Столична община, Община „Оборище“ и други партньори.
В концерта със свои изпълнения ще участват Хор „Космически гласове“, Хайгашод Агасян, солисти и възпитаниците на Вокална студия „Дъга“, Студио за модерен танц G, Тодор Георгиев – Toshey, Танцова школа MovinArt, Балетна и танцова школа „Ка денс“, "Дани Денс Студио", Ансамбъл „Росна китка“, Ансамбъл „Здравец“, Вокална група „Усмивка“ при училището за деца с нарушено зрение "Луи Брайл", и други.
Официални гости на събитието ще са столичният кмет Йорданка Фандъкова, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, министърът на образованието проф.Николай Денков, министърът на културата Рашко Младенов, началникът на Военна академия „Г.С.Раковски“ генерал-майор Груди Ангелов, директорът на Италианския културен институт Луиджина Педи, директорът на Руския културно-информационен център Павел Журавльов и още много други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама