Художничка от Банско спечели награда в Турция

07:50, 12 апр 17 / Култура 25 484 Шрифт:
Автор:

Художничката Здравка Русева представи творчеството си с два натюрморта, които бяха включени в конкурсите по класическа и по авангардна живопис. Това е второто международно участие на авторката, след Седмицата на изкуството в Москва през ноември миналата година и първата спечелена награда.

Здравка Русева е добре позната в Банско с творчеството си. Тя е журналистка по професия и се занимава по-сериозно с живопис от 2012 година. Има участие в над десет изложби, от които две самостоятелни, и повече от 20 международни онлайн фестивали и конференции по живопис.

Конкурсът е част от програмата на Международната седмица на изкуството в Турция, която за първи път през тази година се проведе съвместно с Международната изложба-базар на съвременното изкуство ”АРТАНКАРА” .  

Културният форум се състоя в Международния експо център „АТО Конгрезиум” върху площ от 10 000 кв. метра, като събра артисти от различни страни на Европа и Азия, повече от 10 000 произведения на класическото и съвременното изкуство и над 50 000 посетители, както сочи статистиката на организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама