Приха план за задачите по българското председателство на ЕС

12:14, 12 апр 17 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството одобри Комуникационен план на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Това информира БГНЕС. Той определя общата рамка на задачите и дейностите, необходими за информационното обезпечаване през 2017 и 2018 г. на подготовката и провеждането на шестмесечното ротационно председателство на Съвета на ЕС, което България ще поеме в периода януари – юни 2018 г.

Основната цел, заложена в Комуникационния план, е повишаване информираността на българските и останалите европейски граждани за приоритетите в работната програма на Триото председателства – Естония, България и Австрия, в периода юли 2017 г. – декември 2018 г. Акцент е поставен върху приоритетите и приноса на Българското председателство за изпълнение на стратегическия дневен ред на Европейския съюз.

С оглед на необходимостта дейностите по изпълнение на Плана адекватно да отразяват спецификите на комуникационната среда в България и зад граница, в него е заложена нужната диверсификация на целите и посланията, както и на целевите групи, комуникационни канали и инструменти. В този контекст са обособени две измерения – вътрешно (национално) и външно (международно).

Изпълнението на Плана по вътрешното измерение ще се осъществява от Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., докато Министерството на външните работи ще осъществява координация и ще изпълнява дейностите от Плана по външното измерение.

Изпълнението на Плана ще се осъществява в рамките на предвидените средства за подготовката и провеждането на Българското председателство съгласно ПМС 67/2017 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама