Тотнъм диша във врата на Челси след разгромна победа

16:42, 15 апр 17 / Спорт 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тотнъм разгроми Борнемут с 4:0 в мач от 33-ия кръг на Висшата лига, предаде БГНЕС. С победата си „шпорите” се доближиха на четири точки от лидера Челси, който утре гостува на „Олд Трафорд” в сблъсъка на кръга.

Иначе Тотнъм поведе още в 16-та минута на „Уайт Харт Лейн” чрез Дембеле. Ериксен центрира от корнер в наказателното поле на Борнемут, Алдервайрел подаде към Муса Дембеле, който непокрит разстреля Боруц за 1:0.

„Шпорите” удвоиха своята преднина три минути по-късно, след като Хари Кейн пусна брилянтен пас към Хюн-Мин Сон, който прокара топката между краката на стража на Борнемут. Така футболистите на Маурисио Почетино се оттеглиха на почивката с аванс от два гола.

Още в началото на втората част Тотнъм нанесе решаващ удар. Три минути след съдийския сигнал Хари Кейн овладя топката в наказателното поле, след което отблизо вкара за трети път във вратата на Боруц. В добавеното от съдията време Винсент Янсен оформи крайния резултат.

Така „шпорите” събраха актив от 71 точки с четири по-малко от лидера Челси. Утре на „сините” им предстои изключително тежко гостуване Манчестър Юнайтед в дербито на кръга. Борнемут е на 15-то място с 35 пункта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама