Тв каналът „Фокс нюз“ уволни водещия Бил О'Райли

02:13, 20 апр 17 / Свят 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тв каналът „Фокс нюз“ уволни своя звезден водещ, обвинен в сексуален тормоз. Компанията се опасява, че ако той остане на екрана, ще отблъсне много от рекламодателите и ще накърни публичния имидж на медията. Това съобщи от АФП.

Досега Бил О'Райли и неговата ежедневна емисия в 20 часа „Факторът О'Райли“ беше сигурна инвестиция, която само увеличаваше стойността си, особено с издигането на консервативните ценности и Доналд Тръмп. Водещият го бе канил в студиото си за интервюта няколко пъти и минаваше за негов приятел.

Предаването на О'Райли е на екран от 1996г. и от години бие рекорди по аудитория. През първото тримесечие на настоящата година то има 3.98 млн. зрители. Водещият носеше на компанията собственик на „Фокс нюз“ - „ 21st Century Fox“ милиони долари приходи. Според данни на „Kantar Media“ между януари 2015 и септември 2016, той е осигурил приходи от реклама на стойност 297 млн долара.

През април обаче нещата се обърнаха с главата надолу за Бил О'Райли, когато „Ню Йорк таймс разкри, че О'Райли, и „Фокс“ са платили около 13 млн. долара на пет жени в замяна на мълчанието им и отказ от съдебно преследване срещу водещия за сексуален тормоз. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама