Мемоарна книга представя Ренета Инджова в Стара Загора

11:31, 20 апр 17 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Книгата си  „Philadelphia Regalis: корени и цвят” представя днес в Стара Загора единствената жена премиер на България Ренета Инджова.  Премиерата е в рамките на Дванадесетия маратон „Четяща Стара Загора” и ще започне в 18.00 часа в Регионалния исторически музей.

Ренета Инджова. Снимка: БГНЕС

Мемоарната книга „Philadelphia Regalis: корени и цвят” е историята на една стогодишна родова идилия и нейното най-свидно Цвете – Ралица (1978-2014), дъщерята на Ренета Инджова. Заглавието се състои наполовина от латинското название на билката ралица и наполовина от името на града Филаделфия, на чиято почва Цветето – герой и посвещение на този текст, постига пълния си разцвет.


„Тази книга се яви в опит за изследване на една предишна книга... Исках да оставя на поколението след мен помагало или наръчник за усвояване на „Уроците на Рали“. Вместо това се роди хрониката на моя род. В движението от корените към цветовете му и обратно, сред съдби, събития и животи в повторение търсех да открия генетичния код на една стогодишна семейна идилия. Нейния идеал посвещавам на моя (на)род.“ , споделя Ренета Инджова.

За книгата ще говори архимандрит Дионисий, канонически избран, уставно утвърден и свещено наречен за Стобийски епископ, който преди точно 15 години е наченал монашеското си житие в Старозагорска епархия. Служил е в Града на липите като митрополитски йеродякон през 2002 и 2003 г. и е персонаж от книгата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама