Разследват шофьор ударил полицай в Крън

15:50, 20 апр 17 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура Казанлък наблюдава досъдебно производство спрямо Юсеин С., на 51 г., за това, че при управление на моторно превозно средство е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта по отношение на полицейски служители, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред и се отличава с изключителна дързост, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

На  18 април т.г., около 22 часа, в град Крън, община Казанлък,  двама казанлъшки полицаи от отдел „Пътен контрол“ извършвали патрулно постова дейност. Те предприели действия за спиране и проверка на автомобил, който криволичел по пътното платно, чрез подаване на сигнал със „стоп“ палка.

Водачът на автомобила –  Юсеин С. не спрял на подадения сигнал и продължил движението си срещу полицейския автомобил. С лявото огледало за задно виждане ударил единия от полицейските служители, който бил прав до полицейската кола. Водачът на автомобила направил и опит да прегази полицейския служител, но той отскочил назад, при което бил ударен със страничното огледало по лявата ръка. След това Юсеин С.  продължил движението си.

Полицейските служители предприели преследване на автомобила му, водачът направил опит да се укрие. На около един километър извън града той навлязъл в черешов масив и в дере на река, и се спрял в страничен път. След това  обърнал автомобила, задвижил го срещу патрулната кола на полицията и спрял.  

Юсеин С. отказал да бъде тестван с техническо средство или да даде кръв за изследване употребата на алкохол. Съставен му е  Акт за установяване на административно нарушение. Юсеин С. е бил е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Полицейският служител, получил травматични увреждания е прегледан във Филиала за спешна медицинска помощ, където е констатирано, че му е причинено охлузване, натъртване и хематом на лявата ръка.

През 2015 г. Юсеин С. е извършил престъпление – управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, при което е причинил пътно-транспортно произшествие. Бил е осъден за това престъпление на наказание „Пробация“ и лишен от право да управлява МПС за срок от 9 месеца.

Под ръководството на Районна прокуратура Казанлък се извършват активни действия по събиране на доказателства и извършване на процесуално – следствени действия по случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама