Ромски образователен фонд стартира конкурс за стипендиантски програми

16:56, 20 апр 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Информационна среща за стипендиантските програми на Ромски образователен фонд се проведе днес в Русе. На събитието присъстваха потенциални бенефициенти – дванадесетокласници и студенти от ромски произход, които получиха актуална информация за условията и начините за кандидатстване.

Орлин Орлинов, национален координатор на Стипендиантски програми на Ромски образователен фонд отбеляза, че основната цел на Програмата е да допринесе за създаването на широк кръг от роми с висше образование, уверени в себе си и горди със своята ромска идентичност, академично и социално ангажирани, притежаващи умения и компетенции, които ще им позволят да се превърнат в професионалисти в своята област, като в същото време останат неразривно свързани с ромската общност, подкрепяйки я в по-нататъшното ѝ включване в обществото като цяло.

Кандидатстването за академичната 2017–2018 година стартира на 8 април 2017 г. и е с краен срок за до 11 май 2017 г., като за предходната година Образователният фонд е предоставил над 240 стипендии на младежи с ромски произход.

Процесът по набиране на кандидатури е изцяло по електронен път и допълнителна информация може да бъде намерена на интернет страницата на Ромски образователен фонд на адрес: http://www.romaeducationfund.org, стана още ясно днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама