Драгомир Стойнев: Предлагаме преизчисляване на всички пенсии

17:03, 20 апр 17 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Внесохме в НС предложение за промени в Кодекса за социално осигуряване за преизчисление на всички пенсии от 1 номеври т.г. на база на средния осигурителен доход за 2013 г. Това е справедливост, която ние отстоявахме по време на предизборната кампания, и сега изпълняваме”, заяви днес старозагорският депутат Драгомир Стойнев, зам.-председател на Парламентарната група на „БСП за България”.

По думите му, ако се приеме това предложение, то ще доведе до намаляване на различията между т. нар. стари пенсии и новоотпуснатите пенсии. Стойнев обясни, че за един и същ осигурителен стаж разликата в пенсиите е огромна. Последното такова преизчисляване е правено през 2008 г. от БСП. Старозагорският народен представител подчерта, че тази мярка наистина ще подпомогне най-възрастните хора, които живеят в изключително унижение в България.

„За първи път има нов подход при представянето на законодателни инициативи. Ние предлагаме предварителна оценка на въздействието в 5 сфери: основание за законодателна инициатива, заинтересовани групи, анализ на разходи и ползи, административна тежест и структурни промени, въздействие върху нормативната уредба. Призоваваме всички политически партии по този начин да представят своите законодателни инициативи”, заяви Стойнев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама