В Красно село си искат паважа по бул. "Цар Борис III"

17:03, 20 апр 17 25 1318 Шрифт:
Автор:

Да си остане паважът като настилка по един от централните булеварди на София - "Цар Борис III". Това искат голяма част от живеещите в съседство на пътната артерия жители на "Красно село". Все още не е ясно чия идея ще надделее, тъй като има и привърженици на асфалта. Повече от 10 години по булеварда има ремонти и въпреки това той продължава да е на вълни. Живеещите край него се оплакват, че паважът е причината да има голям шум и денем, и нощем. Именно тези хора са най-големите привърженици на асфалта и се надяват, че съвсем скоро паветата ще бъдат сменени.

Така смятали и голяма част от феновете на каменните павета преди години. Те обаче добре проучили възможностите на павираните настилки и бързо променили мнението си. Оказва се, че в Красно село може да се наложи да има информационна кампания за предимството на паветата. Паважът по бул. "Цар Борис III" е бил поставен заради танковете на танковата бригада в Горна баня. Това поделение обаче отдавна вече не съществува и освен потокът от Перник и Благоевград тежки и военни машини отдавна не се движат.

Според експерти, паветата могат да се пренаредят по нова технология, при която се поставят специални материали между тях и при правилно подреждане настилката става шумоизолирана. Другото голямо предимство на каменните блокчета е, че при големите жеги над 30 градуса през лятото температурата на паважа е с около 8 - 10 градуса по ниска от тази на асфалта. Ако пък и се подредят от специалисти и се спази технологията, булевардът ще стане гладък като тепсия, обясняват специалисти пред Topnovini.bg.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама