Движението на Божидар Димитров няма да бъде нито ляво, нито дясно

16:55, 02 яну 18 / Политика 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трябва да има оздравяване на обществения живот и именно затова взех решение да направим едно политическо движение, условно наречено Българско прагматично движение, което да предлага и решения, и изпълнители“, заяви в интервю за Агенция „Фокус“ историкът проф. Божидар Димитров.

Изпълнителите ще бъдат учени от БАН и висшите учебни заведения. Само една шепа хора измежду депутатите и министрите са с научни звания“, аргументира се проф. Димитров.

Като политическо движение първо ще видим дали ще ни повярва българският избирател, дали ще повярва на своя научен елит. Ако повярва, ще направим така, както се прави при демокрацията – ще участваме на избори“, разясни още той.

По думите му целта няма да бъде преследване на партии за минали престъпления. „Ние ще бъдем политическо движение, което ще гледа напред, а не назад. Няма да търсим кой какво приватизирал“, заяви историкът.

Движението няма да бъде нито ляво, нито дясно. Това трябва да се знае. Ще предлага и реализира решения, които водят до две неща с главно „В“ – Възход и Величие на България. Това е нашата цел. Затова няма да се интересуваме дали едно решение е ляво или дясно“, поясни проф. Димитров.

Според проф. Димитров през изминалата 2017 г. не е имало събитие, което да „разтресе държавата“. „Имаше само скандали, както ги наричат журналистите, но това не са никакви скандали от гледна точка на съдържанието им“, допълни той.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама