Наградиха спортист в инвалидна количка за изкачване на планина

15:20, 12 яну 18 / Спорт 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автомобилна катастрофа преди седем години остави професионалния хонконгски катерач Lai Chi-wai в инвалидна количка, но това не го спря да изкачи планина, която е приблизително висока, колкото сградата Empire State Building в Ню Йорк.

35-годишният, парализиран от бедрата, наскоро стана първият китайски спортист, който бе номиниран за наградата „Най-добър спортен момент на Лауреус”, след като успешно преодоля Lion Rock - планина от 495 метра (1624 фута) и който символизира "духа на Хонг Конг" на постоянство, устойчивост и единство.

Световната награда за спорт Laureus отличава най-добрите спортисти на годината, както и спортни моменти от месеца.

Организацията за награди бе основана от швейцарската компания за луксозни стоки Richemont и немската автомобилна компания Daimler.

„За мен да се изкача на върха, е изпълнена мечта”, каза Лай.

"Също така - с изкачването на планината - означаваше, че мога да покажа на моите приятели и поддръжници, че съм преодолял травмата: макар че съм в инвалидна количка, мога да предизвикам хората да правят това, което обичат най-много. "

Четирикратният шампион на азиатското първенство по катерене и първият китайски победител в екстремните спортове на X-Game Лай се изкачи нагоре по Lion Rock на 9 декември 2016 г., на 5-та годишнина от автомобилното произшествие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама