„За музиката с любов“ - безплатен детски концерт във Варна

16:00, 10 фев 18 / Култура 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Утре, от 11:00 часа Община Варна ще отвори за свободен вход вратите на Зала 1 на ФКЦ за най-малките приятели на музиката и техните родители в интерактивния концерт от програмата „Варненско лято за деца“.

Първият за тази година концерт от обичаната от деца и родители в морската столица поредица „Музикална приказка“ ще радва своята въодушевена публика на 11.02., но вече не в Градската галерия, а в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Г-жа Виола – Руми Петрова, с усмивка информира малчуганите, че приказните ноти разширяват територията си, за да могат всички желаещи да влязат на концерта и да станат част от вълшебствата на музиката. И в Зала 1 децата ще имат пряк достъп до сцената, дори любимите им музикални килимчета ще бъдат сложени там и ще ги очакват.

Концертът е част от програмата „Варненско лято за деца“ - съвместна инициатива на Дирекция „Култура и духовно развитие“ на Община Варна, Международния музикален фестивал „Варненско лято“ и НУИ „Добри Христов“. Програмата е предназначена за варненските деца от начална училищна и предучилищна възраст, посвещава ги в тайните на музиката и ги подготвя да станат достойна аудитория на най-фестивалния град в България, градът, в който преди повече от 90 години се ражда първият музикален български фестивал – „Варненско лято“.

За музиката с любов“ е мотото на концерта, който е посветен на месеца на любовта. В него ще се изяват млади музиканти от всички видове пеене, изучавани в НУИ „Добри Христов“ – Симфоничният оркестър на училището с диригент Страцимир Павлов, изпълнители на народни песни, на поп и джаз музика, ще има и оперна певица.

Участниците в концерта са от всички възрастови групи в училището – от 7 до 18-годишни. Ще видим най-малките -  от 1. и 2. клас с техните специални миниатюрни цигулки, виоли и чела, ще чуем любими детски песни като „Мила моя мамо“. Ансамбъл „Виолино“ ще изпълни темата от филма „Титаник“, ще прозвучи и темата на Нино Рота от филма „Ромео и Жулиета“. Атрактивните ударни инструменти отново ще зареждат с ритъм настроението на малчуганите, които също ще могат да се включат с песни, танци и дирижиране в интерактивния формат.

Много танци ще има тази неделя – и класически валс, и съвременна хореография по филмова музика и дори темпераментно фламенко в изпълнение на 10-годишния Фредерико – вече призьор на национални конкурси.

Началото на новата „Музикална приказка“ е от 11 ч. на 11.02. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център Варна.

Входът за концерта е свободен и за деца, и за родители.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама