Слаб дъжд на места в сряда

07:30, 07 фев 18 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През нощта и в сряда облачността ще е променлива, по-често значителна. В ранните сутрешни часове в югозападните райони, а през деня на места и в останалата част от страната, ще има превалявания от дъжд. Сняг ще превалява само на отделни места в планинските райони, но с преноса на по-топъл въздух, границата на снеговалеж ще се вдига и ще е над 1800-2000 м.
 
Ще духа слаб в източната половина на страната умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса,
максималните стойности ще достигнат от 7 до 12 градуса.
 
Атмосферното налягане е близко до средното, но през деня значително ще се понижи.
 

Над планините ще има променлива, по-често значителна облачност. От югозапад ще започнат превалявания, които в ранните сутрешни часове над 1300-1500 м височина ще са от сняг, но през деня с преноса на по-топъл въздух, границата на снеговалеж ще се вдига и ще е над 1800-2000 м.

В по-ниските части
преваляванията ще са от дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който след обяд още ще се усили. Максималната температурата на 1200 м ще е около 5 градуса, на 2000 м - около 0 градуса.
 

По Черноморието ще е предимно облачно. На отделни места, главно по южното крайбрежие, е възможно да има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се усили и ще е умерен от югоизток. Максималните температури ще са 8-9 градуса, температурата на морската вода - 6-8 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама