ВМРО призовава да не се дава гражданство на турци, отказали се от България

09:53, 07 фев 18 / Политика 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със съобщение до медиите ВМРО вижда "поредния опит на ДПС чрез законопроект да даде правото на турски граждани и на техните деца, отказали се от българските си паспорти, по силата на спогодби от средата на миналия век, да придобият отново правото да бъдат български граждани".

Председателят на ВМРО-БНД и зам.министър-председател по обществен ред и сигурност Красимир Каракачанов и зам.председателят на партията и евродепутат Ангел Джамбазки, независимо един от друг пуснаха позиции в социалната мрежа Facebook.

"В ход е план за неоосманистки ренесанс на Балканите. Няма как да допуснем това! Уважаеми депутати, не забравяйте едно - България е на Балканите от 1400 години, а партиите идват и си отиват. Не продавайте българския национален интерес!", заяви във Facebook профила си лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Турция на Ердоган няма място в Европа. Турция няма място в ЕС. По много причини – исторически, религиозни, културни, традиционни. Преговорите трябва да бъдат заменени със санкции“, категоричен е на свой ред евродепутатът Джамбазки в своя Facebook профил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама