Цветанов се срещна с американски конгресмени и европейски депутати (Снимки)

11:55, 10 фев 18 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В последния ден от посещението си в САЩ заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе поредица от срещи с американски конгресмени и европейски депутати. “Първата ми работна среща за деня бе с влиятелния конгресмен от Републиканската партия на САЩ Робърт Адерхолд от щата Алабама, който през 2017 г. взе участие в Регионалната молитвена закуска в Пловдив. По време на разговора с колегата Адерхолд изразихме общото си мнение, че духът на разбирателство и толерантност трябва да бъде водещ за Балканския регион и като положителен пример за това дадохме сключения с Македония в средата на 2017 г. Договор за приятелство и добросъседство. Пред конгресмен Адерхолд посочих, че този договор трасира бъдещото успешно взаимодействие между гражданите на двете страни и представих идеите за различни съвместни инфраструктурни проекти в региона, които ще допринесат още повече за развитието на културните, социалните и икономическите отношения между хората на Балканите”, сподели Цветанов в социалната мрежа.
По-късно през деня политикът се срещна със зам.-председателя на сръбския парламент Владимир Маринкович. С него са обсъдени двустранните отношения в областта на парламентарното сътрудничество. Пред него Цветанов представи и приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС.
“Днес имах възможността да разговарям и с депутата от германския Бундестаг Фолкмар Клайн. По време на срещата двамата споделихме задоволството си от факта, че основният приоритет на българското председателство – европейската перспектива пред Западните Балкани, се явява естествено продължение на Берлинския процес. С колегата бяхме категорични, че с оглед на следващите председателстващи ЕС държави - Австрия и Румъния, фокусът върху Западните Балкани ще се задържи за по-дълъг период от време”, сподели още Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама