Гилермо дел Торо оглави журито на Венецианския кинофестивал

16:05, 12 фев 18 / Любопитно 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мексиканският режисьор Гилермо дел Торо оглави журито на 75 Венециански кинофестивал, който ще се проведе от 29-ти август до 8-ми септември тази година, съобщават от пресслужбата на Венецианското биенале.

Директорът на най-стария международен кинофестивал в света Алберто Барбера нарече дел Торо „въплъщение на великодушието, любовта към кинематографията, насочена не само към миналото, страстта към киното, която е способна да вълнува и ни кара да мислим“.

Гилермо дел Торо стана носител на „Златен лъв“ на 74 Венециански кинофестивал за фантастичната драма „Формата на водата“. Сега този филм е един от фаворитите за наградата „Оскар“ с 13 номинации.

Да бъдеш председател на журито във Венеция е невероятна чест и отговорност, която приемам с уважение и благодарност. Венецианският кинофестивал е прозорец в световното кино, възможност да се покаже неговата сила и културна значимост“, заяви на свой ред мексиканският режисьор.

Дел Торо, заедно с Алехандро Гонсалес Иняриту и Алфонсо Куарон, е един от тримата най-прочути мексикански режисьори на нашето време. Той е известен с филмите си „Лабиринтът на фавна“, „Пурпурният връх“, „Хобит: неочаквано пътешествие“ и др.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама