Най-малко 17 са жертвите на стрелба в училище във Флорида (ВИДЕО)

08:00, 15 фев 18 / Свят 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

19-годишен откри огън в гимназия във Флорида и уби най-малко 17 души. ПОлицията го залови повече от час след началото на стрелбата в гимназия „Марджъри Стоунмън Дъглас“ в Паркланд, на източното крайбрежие на Флорида. Градът се намира между Бока Ратон и Форт Лодърдейл.

Стрелецът се казва Николас Круз - бивш ученик в гизназията, който е бил изключен по дисциплинарни причини. Областният шериф Скот Израел съобщи, че Круз първоначално е застрелял трима души извън сградата преди да влезе в нея и да убие още 12 други. Двама души са починали от раните си в болницата. 

По време на нападението учениците са били принудени да се крият докато полицията претърсва сградата. Полицейски и спецчасти обградиха мястото и евакуираха учениците. Свидетели разказват, че нападателят е задействал сирените за пожар преди да започне стрелбата. Това накарало мнозина да помислят, че има учение. 

Общо седем души са били откарани в болница, като един от тях е и нападателят. След това той е бил предаден на полицията. Трима души остават в критично състояние, а трима други са стабилизирани.

Жертвите все още не са идентифицирани. Но шерифът съобщи, че сред тях е треньорът по футбол в училището. "Започнахме да проучваме уебсайта на стрелеца и нещата в социалните медии, които е пускал и някои от тях... са много, много обезпокоителни", заяви още Израел.

Това е едно от най-смъртоносните нападения над училища в историята на САЩ от стрелбата в Кънектикът през 2012 г., когато загинаха 26 души.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама