Намериха останките на изчезналото в Алпите момиче

09:10, 15 фев 18 / Свят 25 622 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Убиецът на 9-годишната Маелис де Арожо, която се издирваше шест месеца след като изчезна по време на сватба в Алпите, посочи мястото, където е скрил останките й. Бившият войник и треньор на военни кучета призна преди няколко дни, че я е убил. 

Останките й бяха открити в покрита със сняг клисура. 34-годишният Нордал Льоланде, който вече е обвинен във връзка с изчезването, заявил пред следователите, че неволно е причинил смъртта на детето, скрил тялото и се върнал на сватбеното тържество. 

Льоланде заяви, че "се отървал от тялото" и поднася извинения на родителите на Маелис, съобщи прокурорът на Гренобъл Жан-Ив Кокийа. Убиецът призна по-рано, че момичето е било в колата му в нощта на изчезването й, но все още не е обяснил обстоятелствата около смъртта му. На сътрудничество с полицията се съгласил след като в колата му бяха открити следи от кръвта на момичето.

Убийство на Маелис потресе Франция. Тя е била видяна за последно в ранните часове на 27 август миналата година в детския кът по време на сватба, на която Льоланде също е бил гост. След нейното изчезване полицията разпита всички 180 гости и е установила несъответствия в показанията на Льоланде. Той беше обвинен седмица по-късно след като полицията откри следи от ДНК в колата му. 

Оттогава Льоланде твърдеше, че е невинен и че фактът, че момичето е било в колата му, не означава, че той я е убил. Полицията твърди, че той на следващия ден след убийството е прекарал часове в почистване на колата си със силни препарати. Обвиняемият твърдеше, че е сторил това, тъй като е подготвял колата за продажба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама