Защо ни привличат хора, които не са за нас?

17:10, 15 фев 18 / Любопитно 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задавали ли сте си въпроса: "Защо ме привличат хора, които не са за мен?" Според психолозите отговорът е много прост - нашето его ги търси. 

Всички ние имаме два Аз-а - "малкият Аз" (раненото Аз, егото) и "духовният Аз" (нашето по-висше, по-зряло Аз, нашата душа).


Егото е тази част от нас, която поставя под въпрос нашата значимост и ценност. То не се чувства цялостно. Усеща, че в него има пукнатини, които не може да запълни. То се пита постоянно дали заслужаваме да бъдем обичани.

От другата страна е нашият по-висш Аз,
нашата душа - тази част от нас, която ни свързва с любовта, истината, мъдростта.

За съжаление много от нас избират егото. Това ни кара да се чувстваме незначителни и безсилни, да усещаме липса, която се опитваме да компенсираме.

Егото търси неща отвън, с които да запълни усещането за празнота. То вярва, че колкото повече имаме - по-голяма банкова сметка, по-добър партньор, по-хубава работа, по-скъпа къща, толкова по-щастливи ще бъдем.

То се активизира особено много, когато става дума за романтична връзка, защото
любовта ни ранява най-силно.

Ако раната е все още отворена, ние, без да си даваме сметка, търсим хора, които да предизвикват у вас същите усещания.

Нашето подсъзнание е програмирано така, че да привлича хора, които да активират нашите рани. Причината за това е, че така израстваме. А нищо не ни помага да израстваме така, както разбитото сърце.

Но когато разберем кои сме всъщност, когато осъзнаем, че сме способни, силни и специални, тогава любовният ни живот ще бъде излекуван.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама