ГЕРБ иска оставката на Валери Жаблянов от поста зам.-председател на НС

09:52, 15 фев 18 / Политика 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ призовава Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност като подаде оставка от поста зам.-председател на Народното събрание. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на политическата група.

Ако исканата оставка не бъде подадена в рамките на работния ден, още в петък народните представители от ГЕРБ ще започнем събиране на подписи за официално искане на оставката му като зам.-председател на парламента”, заяви Биков.

От изявление на представители на БСП стана ясно, че зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП, според която „Народният съд“ е „необходимо и неизбежно правосъдие“, каза Биков.

Той допълни, че ГЕРБ приветства решението на ръководството на БСП да оттегли тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ.

Валери Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество. Само преди две седмици той се опита да осуети отдаването на почит с едноминутно мълчание към жертвите на тоталитарния режим“, коментира Биков.

Според него поведението на Жаблянов е неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама