Пет грабежа са разкрити в Ботевград и Самоков

12:12, 15 фев 18 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Извършители на пет грабежа са разкрити след незабавни действия на ботевградски и самоковски криминалисти. За седмица служители на РУ-Ботевград са разкрили три грабежа, извършителите на два от които са задържани по "горещи следи", съобщиха от МВР.

Първият случай е от нощта на 4 февруари, когато в полицията постъпва сигнал за ограбен чуждестранен турист, отседнал в хотел в Ботевград. По-рано същата вечер той е нападнат пред нощно заведение и от портфейла му е издърпана със сила банкнота от 50 евро. Два дни по-късно, криминалистите разкриват и задържали автора на грабежа, 28- годишният Ц.С. от Ботевград.

Втория грабеж - на 11 февруари, 55-годишна жена от с. Скравена съобщава, че е нападната от непознат, който издърпва носен от нея найлонов плик с портмоне и 110 лева, след което бяга в неизвестна посока. Два часа по-късно грабителят, 40-годишният В.Д. от с. Скравена, с криминални регистрации в полицията и осъждане, е вече в полицейския арест. 

На 14 февруари, броени часове след сигнала, е задържан и извършителят на трети грабеж - 28-годишен ботевградчанин, който издърпал масивен златен ланец от врата на млада жена. Ланецът е намерен и иззет, а пълното документиране на случая продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Два грабежа са разкрити от началото на седмицата и от служители на РУ-Самоков. Сигналът за първия е подаден на 8 февруари от 70-годишна местна жителка, която на улицата пред дома й е застигната в гръб от непознат, който издърпал дамската й чанта с лични документи, мобилен телефон, ключове, дребна сума пари и дамски принадлежности. Установен и задържан като извършител е 18-годишният А.И. Част от отнетите вещи също са намерени и иззети. 

В ареста на РУ-Самоков рано тази сутрин са задържани и двама мъже, ограбили вчера техен съгражданин, отнели му 350 лева яке. Сумата е възстановена на потърпевшия, а разследването по случая продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама