Радев: Имал ли е и продължава ли да има премиерът общи бизнес интереси с Пеевски?

13:41, 15 фев 18 / Политика 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Имал ли е и продължава ли премиерът да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?”, попита държавният глава Румен Радев. Така той отговори на премиера Бойко Борисов, който в интервю за bTV заяви, че началникът на президентския кабинет Иво Христов е свързан с Делян Пеевски.

"В президентството има един човек, който пише речите на Радев. Един медиен човек, помня го още от BBT – телевизията на Пеевски”, заяви Борисов.

"Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на Пеевски аз смятам за груба манипулация”, каза още Радев. Той посочи, че Борисов е получил „коледен подарък” с подкрепата, изразена от Ахмед Доган, а ГЕРБ са гласували „За” внесения от ДПС закон за КТБ.

По думите на държавния глава напрежението между Министерския съвет и президентството се дължи на проблеми като „пренебрежителното отношение към националния суверенитет”, „скалъпената проверка от парламентарна комисия за изтребителите, прекратената модернизация и разсипията във въоръжените сили”, „липса на прозрачност и бетониране на корупцията с новия закон”, „катастрофата в инвестициите”, „мизерните пенсии” и др.

По отношение на поне временния отказ от внасяне на Истанбулската конвенция в парламента, Радев даде съвет на Борисов: „Да слуша по-малко своите съветници, министри и гласовете извън България. Да прочете конвенцията на английски или френски, това са двата езика, на които тази конвенция има достоверен правен смисъл. Българският народ не отхвърли тази конвенция, защото е недорасъл или недоразбрал, а защото има ценности и не приема да бъде лъган”.

Във връзка с предстоящата среща ЕС – Турция във Варна той подчерта, че е много важно ролята на България в нея да не се свежда до “домакина, който разнася шербет”.

България – и това очаквам от премиера, трябва да постави към г-н Ердоган тези въпроси, на които очакваме отговори – за гаранция за ненамеса на Турция в нашите вътрешни работи, за ненамеса в нашия изборен процес, за ненамеса в духовния живот на нашите български мюсюлмани, за компенсация на тракийските бежанци”, каза Радев, пише БГНЕС.

Иво Христов също отговори на премиера с пост във Facebook:

По БТВ премиерът Борисов бърка или лъже. Бях директор на BBT в периода март 2003 - март 2004г., когато нейн собственик беше Петър Манджуков. А не г-н Пеевски, както внушава г-н Борисов. Много години след моето напускане телевизията бе продадена. Тук има много колеги, които могат да изобличат тази манипулация, включително собствената му ПР съветничка, в онези години репортер в телевизията”, написа той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама