Илияна Йотова се срещна с индийския посланик у нас

14:02, 15 фев 18 / Политика 25 545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сферите на сътрудничество между България и Индия и неизползвания потенциал в двустранните контакти обсъдиха вицепрезидентът Илияна Йотова и Нейно Превъзходителство Пуджа Капур на среща на „Дондуков“ 2.

През годините са създадени много механизми за двустранно сътрудничество, но те не са изпълнени докрай със съдържание“, отбеляза вицепрезидентът и добави, че за България са много важни икономическите връзки с една от най-бързо развиващите се икономики в света. По думите на Илияна Йотова много по-интензивни могат да бъдат контактите на двете страни в сферата на образованието, здравеопазването, енергетиката и туризма.

България е мястото, където се срещат Азия и Европа“, заяви Н. Пр. Пуджа Капур и сподели прекрасните си впечатления от страната и народа ни. „България може да бъде добър лобист на Индия сред европейските партньори“, посочи вицепрезидентът.

Посланикът на Индия отправи покана към вицепрезидента да бъде почетен гост на отбелязването на Международния ден на йогата на 21 юни в София. „Честването на тази дата е чудесен повод да покажем Вашата страна в България“ – с тези думи Илияна Йотова прие поканата.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама