Русия блокира уебсайта на Алексей Навални

16:05, 15 фев 18 / Свят 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският медиен регулатор блокира достъпа до уебсайта на опозиционния водач Алексей Навални, предадоха световните агенции.

Службата поиска Навални да премахне видео, в което се твърди, че вицепремиерът Сергей Приходко се ползва с щедрото гостоприемство на олигарха Олег Дерипаска. Навални отказа да се подчини на съдебна заповед, заплашваща, че ресурсите му в интернет ще бъдат закрити, и я обжалва.

"Роскомнадзор" блокира сайта ми по настояване на руския олигарх Олег Дерипаска", написа Навални в Twitter. "Сайтът все още е достъпен чрез някои доставчици на интернет, но това е временно", допълни той.

След като сайтът беше блокиран, видеото от разследването все още можеше да се види в популярна платформа за споделяне на видеа, пише БТА.

След появата на видеоклипа Дерипаска изиска цялата информация, свързана с личния му живот, и по-специално видеозапис, на който той е на яхтата си заедно с човек, приличащ на Приходко, да бъдат премахнати от интернет и медиите, отразили аферата.

Навални, превърнал борбата с корупцията в свой лайтмотив, писа, че в събота е получил предупреждение от "Роскомнадзор", приканващо го да премахне цялото съдържание на блога си, регистриран като "сайт, съдържащ сведения, чието разпространяване в Русия е забранено".

Контролният орган потвърди пред руски осведомителни агенции, че съдебно решение го е задължило да вземе мерки за блокиране на достъпа до информацията, разпространявана от сайта на Навални.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама