Борисов: Всички гласове на ДПС отидоха за Радев

16:46, 15 фев 18 / Политика 25 579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Всички гласове на ДПС отидоха за президента Радев на президентските избори, не за кандидата на ГЕРБ." Това заяви премиерът Бойко Борисов на специален брифинг, предизвикан от днешните въпроси на Румен Радев. Президентът попита Борисов дали има общи бизнес интереси с Делян Пеевски.

"Какво общо мога да имам аз с депутат от опозицията?" запита риторично премиерът и заяви, че се е виждал с депутати от много партии. Борисов заяви, че съвестта му е чиста.

Премиерът предизвика Румен Радев, казвайки: "Ако има каквито и да били данни за мой бизнес и нещо общо с Делян Пеевски го моля да сезира прокуратурата. Твърдя, че такава няма." Борисов заяви, че единствената партия, която не е получавала подкрепа от ДПС е ГЕРБ и продължи с контравъпроси: "Колко струват изборите на Румен Радев? Как получи подкрепата на ДПС? С Делян Пеевски ли го направи?"

"Колкото и да исках да избегна подобно обтягане на отношенията, Бог ми е свидетел, че аз нямам вина за това. Провел съм много битки с коварни противници.Ако не се бях изказал, щяха да кажат, че съм страхливец. С цялото ми уважение бях длъжен да отговоря. Личи едно задкулисие", каза премиерът

Попитан как ще рабояти с президента оттук нататък Борисов каза, че разчита, че ще извади всички разработки и за контрабанда и за Пеевски и ще ги предаде на прокуратутара. "Замесен съм само със своята толерантност към опозицията", коментира премиерът.

"Забранил съм повече да се говори за Истанбулска конвенция. Тя е за насилието над жени и деца и домашното насилие. Не знам кого трябва да слушаш в чужбина, за да си против насилието. 47 страни са го подписали. Докато няма консенсус няма да движим напред този въпрос", повтори Борисов след снощното си интервю при Антон Хекимян.

Относно темата за намеса на Турция във вътрепшните ни работи Борисов заяви, че на президентските избори много от гласовете са дошли точно оттам и  това, че Турция се е съгласила да води преговори с ЕС в България, е само плюс за нас.

"Ако трябва да използвам военни термини, изказването на президента беше нападение срещу правителството", каза той. И добави:

"Вчера казах, че Радев е добър човек, приятел, с който работим добре, но явно съм се лъгал. Явно не може да ми прости, че не сме купили изтребителите. Не знам с какво толкова сме го подразнили, че да сипе толкова ярост, злоба и жлъч”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама