Откриване на рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле

12:00, 25 мар 18 / Спорт 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Едни от най-актуалните алтернативни спортове влизат в програмата на предстоящия само след две седмици Outdoor & White Water Fest, който ще се проведе на 31 март и 1 април в Център за приключения  и рафтинг кемп Адвенчър Нет. Това е второ издание на събитието, откриващо рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле. Фестивалът не само ще събере една сплотена общност на практикуващи разнообразни активности сред природата,  но и ще предложи свежи възможности за отдих и забавления в специално обособени палатков лагер и музикална сцена.

Фестивалът ще обедини най-изявените представители на рафтинг и каяк общността.

Приятната новина е, че част от игрите са създадени специално за напълно начинаещи, нетърпеливи да приемат предизвикателството на бързеите в буйната пълноводна река. За новобранците ще има игра с атрактивни награди за запазване на баланса, а желаещите да се посветят в изкуството на каяците в бързи води ще могат да се включат в еднодневен курс с  инструктори.

Празнична демонстрационна регата пък символично ще понесе по течението на Струма всички, осмелили се да скочат в лодките – посетители, журналисти, специални гости и инструктори.

За най-малките  ще има състезание по катерене на стената в кемпа, която по традиция се превръща в любима на децата. Надпревара по слаклайн ще се проведе в непосредствена близост до стената за катерене, сред шарената сянка на иглолистните дървета, палатките и цветната хамачена градина на Айляк хамак.

Специални гости на събитието ще бъдат алпинистът Боян Петров, както и представителни лица на общините Кресна и Симитли, които ще се представят с локално производство и фолклорни състави.

 

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама